Autobuzele lu’ Firea sunt mult mai ieftine pe ALIBABA.com, noi!

Firea

Autobuzele fantomă achiziţionate de Gabi Firea pentru bucureşteni par a fi coborât din surprizele de la imitaţiile de gumă turbo. În afară de faptul că nu a auzit nici dracu de producătorul Otokar, acesta lansând primul autobuz de 12 m în 2010, Primăria Bucureşti e dispusă să achiziţioneze 400 de astfel de tigăi la preţul de 250.000 eu/buc. Acelaşi model, e disponibil pe alibaba.com cu doar 140.000 eu, dealer auto fiind o firmă din Egipt şi nu asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Locomotive, asociere ce pare a fi făcută pe vapor dacă e să ne luăm după site-ul lor. Parcă îi şi văd pe mecanicii RATB-ului venind de la Otokar din turcia cu portbagajul plin de chiuloase, doar doar s-o potrivi vreuna la unul din motoarele calate în lejerul trafic bucureştean.

https://www.alibaba.com/product-detail/City-bus-Otokar-Kent-LF_50014139083.html

În timp ce Urban Crosstown produs de Uzinele Roman Braşov, la un preţ de catalog de 130.000 eu, a devenit brusc neinteresant pentru autorităţile locale. Asta din cauza preţului scăzut, în condiţiile în care fabrica braşoveană are o tradiţie de aproape 100 de ani în domeniu, furnizând recent autocamioane  Pentagonului pentru diverse teatre de operaţiuni militare.

autobuz_roman_02525500

Aşadar guvernul lu’ peşte prăjit în loc să facă un parteneriat public-privat cu producătorii autohtoni, sifonează 200 mil euro pe rahat, sugiuc şi alte giumbuşlucuri de doi lei.

( Autobuzele Irisbus Iveco, folosite şi de Empresa Municipal de Transportes Madrid, doi ani vechime si aproximativ 15000 km, deci scule, sunt scoase la vânzare de reprezentanţe Iveco după ce au fost retrase diverselor firme de transport de prin Europa, la 130 000 eu buc. )

 

 

Lasă un comentariu